CEEPUS

Uključivanjem u CEEPUS mrežu omogućava se realizacija mobilnosti nastavnika i studenata unutar mreže. Mobilnost nastavnika podrazumijeva dolazne i odlazne mobilnosti: posjete predavača Univerzitetu u Tuzli, kao i posjete naših nastavnika drugim univerzitetima (″teaching mobility″, u trajanju minimum 6 časova predavanja sedmično).

Mobilnosti studenata (I, II i III ciklusa studija) podrazumijevaju: “short term” studentske ekskurzije  (3-6 dana), “research mobility” (minimum 21 dan), te studentske grantove (za BA i MA studente u trajanju od 3 do 10 mjeseci, za PhD studente neograničeno).

Odsjek za hemiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Tuzli od 2019/20 uključen je u dvije CEEPUS mreže:

Svi zainteresirani studenti i akademsko osoblje mogu potrebne informacije dobiti na: https://www.ceepus.info/ ili se obratiti koordinatorici CEEPUS mreže sa Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr. Mersihi Suljkanović na: mersiha.suljkanovic@untz.ba.

CEEPUS mobilnosti u akademskoj 2021/22:

Dolazna mobilnost: prof.dr. Milan Vraneš (PMF Univerziteta u Novom Sadu), boravio je na PMF-u u periodu od 11.10.2021. do 17.10.2021. Mobilnost je realizovana u okviru mreže: ″Education of Modern Analytical and Bioanalytical Methods″, te je 12.10.2021. gostujući profesor održao predavanja na temu: “Primena jonskih tečnosti treće generacije u farmaciji i biotehnologiji”).

Odlazne mobilnosti (studenti i akademsko osoblje)

Podijelite ovo: