Studiranje

Na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli trenutno studira 773 studenata na pet studijskih odsjeka i na sva tri ciklusa studija.

Ukoliko ne znate šta su to “ciklusi studija”, ne brinite se – ovdje možete da o tome saznate mnogo više.

Univerzitetski studiji na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli se organizuju u tri ciklusa.

Prvi ciklus vodi do akademskog zvanja završenog dodiplomskog studija (Bachelor), na Prirodno-matematičkom fakultetu stečenog nakon  četiri godine redovnog studija, a u kojem student ostvaruje 240 ECTS bodova, nakon sticanja svjedočanstva o završenoj srednjoj školi.

Drugi ciklus vodi do akademskog zvanja magistra ili ekvivalenta, na Prirodno-matematičkom fakultetu stečenog nakon jedne godine, a u kojem student ostvaruje 60 ECTS bodova, što u zbiru s prvim ciklusom studija donosi 300 ECTS bodova, nakon završenog prvog ciklusa (dodiplomskog studija).

Treći ciklus vodi do akademskog zvanja doktora ili ekvivalenta, stečenog nakon tri godine, a u kojem student ostvaruje 180 ECTS bodova, nakon završenog drugog ciklusa (postdiplomskog studija).

Na Syllabus repozitoriju Univerziteta u Tuzli možete naći sve silabuse (dokument koji predstavlja informacije o predmetu i definiše očekivanja, obaveze i odgovornosti, kako nastavnika tako i studenta) na našim studijskim programima. Silabus repozitorij Univerziteta u Tuzli je dostupan i na engleskom jeziku.

Podijelite ovo: