Svečano promovirano 483 diplomanata i 129 magistara nauka Univerziteta u tuzli

Svečana promocija diplomanata i magistara Univerziteta u Tuzli održana je danas dodjelom diploma i tradicionalnim bacanjem kapa u zrak čime je akademska zajednica u Bosni i Hercegovini postala bogatija za 612 visokoobrazovanih osoba.


Ceremonija je održana u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli, u prisustvu roditelja i prijatelja magistara i diplomanata, prorektora, dekana, nastavnika i saradnika na Univerzitetu u Tuzli.

Diplome su dobila 483 diplomanta i 129 magistara koji su školovanje završili u akademskoj 2016/2017. godini na tuzlanskom univerzitetu. Većina onih koji su završili ovo poglavlje života, iako znaju kakva je situacija u državi, za sada nema namjeru napuštati BiH.

“Svoju budućnost vidim u BiH, i ostaje da se trudimo da bude bolje” – rekao je diplomant Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Almedin Avdić. Magistrica žurnalistike Samira Hasagić smatra da je ”ulaganje u sebe” presudno za pronalazak posla.

Osim uručenja diploma, na svečanosti je upriličeno i polaganje Hipokratove zakletve za svršene studente Medicinskog i Farmaceutskog fakulteta. Svečanu zakletvu su položili diplomanti koji su primili diplomu profesora Filozofskog, Prirodno-matematičkog i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli.

(FENA)

Podijelite ovo: