Prilike za studiranje u Sjedinjenim Američkim Državama

 

International Education Week (Sedmica međunarodnog obrazovanja) se obilježava svake godine u novembru širom svijeta. Škole, univerziteti, vladine i nevladine organizacije, te EducationUSA savjetodavni centri u toku IEW organizuju događaje kojima se slavi međunarodno obrazovanje, akademska i kulturna razmjena, te pozitivan društveni uticaj koji ima ovakav vid međunarodne saradnje.

Tim povodom, EducationUSA u Bosni i Hercegovini sa svoja četiri savjetodavna centra u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, organizuje preko 20 događaja širom BiH od 13. do 17. novembra 2017. godine! Jedan od tih događaja će se održati na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u petak, 17. novembra u 10 sati.

– Želite studirati u SAD ali niste sigurni odakle da počnete?
– Zanima vas kako odabrati najbolji koledž ili univerzitet u SAD?
– Treba vam pomoć oko pripreme aplikacije za studij u SAD?
– Potrebna vam je finansijska pomoć/stipendija za studij u SAD?

Ovo su samo neka od pitanja na koja ćemo dati odgovor kroz prezentaciju 5 koraka do studija u SAD koja će se održati na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u petak, 17. novembra u 10 sati.

Naš gost Prof. Bryan McCormick je dvostruki Fulbright Scholar koji je trenutno na studijskom boravku u Bosni i Hercegovini. Prof. McCormick je profesor rehabilitacijskih nauka na Fakultetu za javno zdravstvo Temple Univerziteta a iza sebe ima preko 100 objavljenih radova i istraživanja, 3 objavljene knjige i 15 poglavlja. Sa učesnicima-ama događaja na PMF-u u Tuzli, Prof. McCormick će podijeliti svoje iskustvo sa američkim obrazovnim sistemom, te odgovarati na pitanja studenata-ica.

Prezentacija će se održati na BHS i engleskom jeziku.

Podijelite ovo: