Za njih studij nije problem

Da studiranje ne znači samo slušanje predavanja i polaganje ispita te ostvarivanje dobrog prosjeka nego i učešće u raznim vannastavnim i drugim aktivnostima dokaz su studentice II godine, sa stečenim uslovom za III godinu, Odsjeka za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Ove tri vrijedne studentice su, pored uspješno, u roku položenih ispita, s visokim prosjekom ocjena ostvarile i brojne uspjehe na drugim poljima vezanim za formalno i neformalno obrazovanje i usavršavanje. To su Mirela Mandžo iz Tuzle, Dragica Mihajlović iz Lopara te Asima Džamastagić iz Odžaka.

Mirela Mandžo je studentica druge godine Odsjeka za geografiju, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Tuzli sa dosadašnjim prosjekom ocjena od 9,36. Koautor je 4 rada objavljena u stručnim i naučnim časopisima. Učestvuje u radu Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli i član je Vijeća studijskog odsjeka iz reda studenata I ciklusa studija. Učestvovala je u radu susreta studenata geotehničkih nauka “Georex” te simpoziju “Nauka i Društvo” organizovanog od strane DAAD (German Academic Exchange Service), u augustu 2017. godine održanom u Neumu. Učestvovala je u radu Naučno-istraživačkog kampa za mlade pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Sarajevu. Piše zanimljive priloge geografske tematike, koje objavljuje na stranicama časopisa „Novosti Univerziteta u Tuzli“ te web stranici Udruženja Geografa u Bosni i Hercegovini. Inicijator je i jedan od organizatora, vrlo uspješne, terenske nastave “Tuzla – Bijambare- Tjentište- Perućica- Tuzla” studenata Odsjeka za Geografiju, izvedene u aprilu 2018.

Dragica Mihajlović je također studentica druge godine Odsjeka za geografiju, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Tuzli sa dosadašnjim prosjekom ocjena od 9,3. Koautor je 4 rada objavljena u stručnim i naučnim časopisima. Aktivno učestvuje u radu Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli i dopredsjednik je Upravnog odbora PMF-a. Učestvovala je u radu susreta studenata geotehničkih nauka “Georex” te simpoziju “Nauka i Društvo” organizovanog od strane DAAD (German Academic Exchange Service), u augustu 2017. godine održanom u Neumu. Učestvovala je u radu Naučno-istraživačkog kampa za mlade pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Sarajevu. Piše zanimljive priloge geografske tematike, koje objavljuje na stranicama časopisa „Novosti Univerziteta u Tuzli“ te web stranici Udruženja Geografa u Bosni i Hercegovini.

Asima Džamastagić je studentica druge godine Odsjeka za geografiju, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Tuzli sa dosadašnjim prosjekom ocjena od 9,1. Koautor je 4 rada objavljena u stručnim i naučnim časopisima. Učestvovala je u radu Naučno-istraživačkog kampa za mlade pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Sarajevu, u okviru kojeg je izlagala svoj rad. S kolegicama piše zanimljive članke geografske tematike, koji su objavljeni u časopisu „Novosti Univerziteta u Tuzli“ te web stranici Udruženja Geografa u Bosni i Hercegovini.

 

Podijelite ovo: