PMF dobio pet kotizacija na IEEE događaju Student and Young Professional Congress

IEEE Student i Young Professional Congress su dio First BH Engineering Week, što predstavlja ogromni korak ka jačanju inžinjerske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Održat će se na Sarajevskoj školi nauka i tehnologije (University Sarajevo School of Science and Technology – SSST) u Sarajevu od 30. novembra do 02. decembra.

Prirodno-matematički fakultet je za ovaj kongres dobio pet plaćenih kotizacija za svoje studente.

Kongres je posebna prilika kako za studente, tako i mlade profesionalce jer im pruža priliku da unaprijede svoje tehničke i profesionalne mogućnosti. Pored toga, imaju i jedinstvenu priliku da se povežu s domaćom industrijom kako je ove godine fokus na domaćim kompanijama sa internacionalnim suradnjama.

Cilj je motivirati studente da učestvuju u poboljšanju ekonomije fokusiranjem na novitete, liderstvo i preduzetništvo. Kongres se sastoji iz radionica kao što su BHFF Career Readiness Workshops (radionice za karijersku spremnost), Technical workshops (tehničke radionice), te pored toga imat ćete priliku da čujete nešto o profesionalnom umrežavanju, poslovnim prilikama i prilikama za praksu, o ženama u tehnologiji i liderstvu, i još mnogo toga.

Više možete saznati na http://sypc2018.ieee.ba/.

Molimo zainteresovane da se do ponedjeljka, 19.11.2018. godine jave kolegici studentici IV godine primijenjene matematike Ajli Nurkanović putem email-a: ajla.nurkanovic@hotmail.com ili putem donjeg formulara.

    Podijelite ovo: