“Dani hemije” na PMF-u

Posjeta srednjoškolaca odsjeku Hemija

Udruženje hemičara Tuzlanskog kantona i odsjek Hemija Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli organizuju manifestaciju “Dani hemije”. Cilj manifestacije je istaći značaj proučavanja Hemije ina najljepši mogući način istaći svu magiju hemijskog eksperimenta.

Poštovani,

Posebna nam je čast pozvati Vas da svojim prisustvom uveličate manifestaciju “Dani hemije” koja će se održati 15.03.2019.godine sa početkom u 10 sati u kampusu Univerziteta u Tuzli.

Manifestacija se održava sa ciljem promocije hemije kao temeljne prirodne nauke koja ima veliki značaj u našem svakodnevnom životu, ali i u razvoju privrede na području Tuzlanskog kantona i šire.

U okviru manifestacije ćemo elaborirati značaj proučavanja Hemije i na najljepši mogući način istaći svu magiju hemijskog eksperimenta.

Odsjek hemija Prirodno matematičkog fakulteta edukuje mlade ljude koji proučavajući hemiju savladavaju teorijska i praktična znanja koja mogu iskoristiti u širokom okviru privrednog razvoja.

Svršeni studenti ovog Odsjeka edukovani su za rad u različitim vrstama laboratorija, kako za kontrolu kvaliteta i zaštitu okoliša tako i za rad u hemijskim i biohemijskim laboratorijama zdravstvenih i farmaceutskih ustanova. Odsjek Hemija takođe edukuje i profesore Hemije, koji su vrhunski zaposlenici naših škola. Prateći rad svršenih studenata zaključili smo da oni svojim znanjem značajno doprinose razvoju društva u cjelini.

Nadamo se da ćete uskladiti svoje obaveze i da ćete biti u mogućnosti odazvati se našem pozivu.

Srdačan pozdrav.

Udruženje hemičara Tuzlanskog kantona

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli

Podijelite ovo: