Poziv srednjim školama u Tuzlanskom kantonu

Poštovani,
kako je eksperiment neizostavan dio nastave hemije i sastavni dio nastavnog plana i programa, a imajući u vidu nedovoljan broj kabineta hemije i nedostatak odgovarajuće laboratorijske opreme u školama, pozivamo Vas da sa vašim učenicima i profesorima iskoristite mogućnosti koje nudi laboratorija za hemiju na Prirodno-matematickom fakultetu Univerziteta u Tuzli i time nastavu hemije učinite kvalitetnijom i privlačnom učenicima.

Posebno pozivamo profesore koji drže izbornu nastavu hemije u višim razredima gimnazija i srednjih tehničkih škola da nam se jave i zakažu jedan od slobodnih termina u laboratoriji hemije. Tokom boravka učenici ce raditi laboratorijske vježbe uz asistenciju asistenata i nastavnika sa Odsjeka za hemiju. Rad u laboratoriji je ograničen na najviše 15 učenika. Ako postoji veći broj zainteresovanih učenika moguće je zakazati i dodatni termin.

Slobodni termini u laboratoriji za hemiju su ponedjeljkom od 10:00 do 14:00, utorkom od 09:00 do 11:00, četvrtkom od 14:00 do 16:00 i petkom od 08:00 do 10:00. Ukoliko je potreban neki drugi termin, molimo da nam javite, potrudit ćemo se da Vam izađemo u susret.

U prijavnom obrascu su navedene eksperimentalne vježbe koje je moguće odabrati za rad prema Vašim potrebama (najviše pet vježbi po terminu). Osim navedenih vježbi, učenici će imati priliku da prisustvuju izvođenju eksperimentalnih vježbi koje se redovno obavljaju sa studentima u okviru nastavnih predmeta na užim naučnim oblastima hemije na Prirodno-matematičkom i drugim fakultetima.

Radi efikasnije organizacije molimo Vas da nam se što prije javite radi rezervacije termina popunjavanjem obrasca u prilogu i slanjem na jednu od e-mail adresa:
aida.taletovic@untz.ba ili mirzeta.saletovic@untz.ba.

S poštovanjem,
dr. sc. Amira Cipurkovic, red. prof.
Voditelj Odsjeka za hemiju

Podijelite ovo: