Suradnja sa Ambasadom Švicarske

Menadžment Prirodno-matematičkog fakulteta je otvorio niz mogućnosti suradnje sa švicarskim institucijama visokog obrazovanja i nauke uz eventualnu podršku državnih struktura i fondacija, a sve u komunikaciji sa Ambasadom Švicarske Konfederacije u Bosni i Hercegovini.

Kao prvi korak, proslijeđena je informacija o mogućnosti finansiranja odlaska naših naučnika na naučne skupove i konferencije u Švicarskoj do 30. juna 2018. u okviru programa SCOPES (Scientific co-operation between Eastern Europe and Switzerland)

Posebno interesantne mogućnosti će se u smislu suradnje otvoriti u 2018. godini, kada će švicarske institucije konačno moći nesmetano surađivati i sa institucijama koje su manje finansijski moćne, kao što je svaki bosanskohercegovački univerzitet, uključujući Univerzitet u Tuzli. Sve mjere će biti blagovremeno poduzete kako bismo spremni dočekali 2018. godinu u tom smislu.

Otvoreno je i pitanje akademske dijaspore Bosne i Hercegovine u Švicarskoj, te uspostavljeni inicijalni kontakti koji će, nadamo se, brzo omogućiti našim zaposlenicima i studentima nove i uzbudljive naučne i edukativne mogućnosti u Švirarskoj Konfederaciji, te naučnicima porijeklom iz BiH olakšati i ubrzati eventualnu suradnju sa zemljom maticom. Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli uvijek će im stojati na raspolaganju.

Pozivamo sve zainteresirane zaposlenike i studente da nas kontaktiraju za više informacija i mogućnosti.

Podijelite ovo: