Apsolventica PMF-a BIH ženski digitalni pionir

Apsolventica studija Primijenjene matematike, Naida Isabegović, jedna je od dobitnica ovogodišnje stipendije Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske “British BIH Fellowship Programme”.

Za vrijeme trajanja stipendije od 17.-30.06. Naida i još 21 mlada predvodnica digitalne revolucije u Bosni i Hercegovini boravit će u Londonu, gdje će posjetiti niz državnih institucija i privatnih firmi, pohađati predavanja vodećih svjetskih digitalnih profesionalnih eksperata, te učestvovati u radionicama gdje će glavne teme diskusije biti umjetna inteligencija, Big Data, analitika društvenih mreža, cyber sigurnost, te uloga edukativnog sektora u kreiranju budućih digitalnih lidera.

Iskreno nas raduje činjenica da je u prijateljska Britanska Ambasada prepoznala kvalitet kadra koji proizvodi naš Fakultet u oblasti informacijskih tehnologija, a posebno nas veseli činjenica da na našem Fakultetu nije teško pronaći žene digitalne lidere, naprotiv! Sretni smo da smo bili u mogućnosti pomoći da Naida iskoristi ovu odličnu priliku. Sretno kolegice!

 

 

Podijelite ovo: