EducationUSA prezentuje prilike za studiranje u SAD

Obavještavamo sve zainteresirane da od 12. do 16. novembra, EducationUSA širom svijeta obilježava International Education Week – #IEW2018 (Sedmica međunarodnog obrazovanja), kada je planiran niz događaja kojima se slave i promovišu prednosti međunarodnog obrazovanja i studentskih razmjena.

Dosadašnja praksa je da u ovoj sedmici organizuje oko 20 događaja širom BiH – u srednjim školama, na univerzitetima, i u Američkim kutcima (kojih ima 9 u BiH), na kojima se predstavlja američki obrazovni sistem, prednosti studiranja u SAD, mogućnosti za finansiranje i stipendiranje studija u SAD, mogućnosti odlaska na programe razmjene u SAD, te konkretne dijelove procesa do odlaska na studij u SAD, kao što su odabir studijskog programa, proces apliciranja za studijske programe i stipendije, polaganje standardiziranih testova (kao što su TOEFL, SAT, GRE i sl), apliciranje za studentsku vizu, i slično. Samo u ovoj sedmici, EducationUSA savjetodavni centri u BiH ostvare direktan kontakt sa oko 1.000 učenika-ca i studenata-ica iz cijele BiH.

Stoga ove godine kao i prošle, Prirodno-matematički fakultet u suradnji sa EducationUSA organizuje jednosatno predavanje, koje će se održati u prostorijama Dekanata Fakulteta u četvrtak, 15.11.2018. godine sa početkom u 10.30. Pozivamo sve zainteresirane da iskoriste ovu interesantnu priliku.

Podijelite ovo: