Objavljen poziv za dodjelu Fulbright stipendija u okviru programa američke vlade „Fulbright Foreign Student Program“ za akademsku 2022/2023. godinu

Obavještavamo vas da je objavljen poziv za dodjelu Fulbright stipendija u okviru programa „Fulbright Foreign Student Program“ za akademsku 2022/2023 godinu.
Ovaj program omogućava diplomiranim studentima i mladim istraživačima da svoja istraživanja provedu u Sjedinjenim Američkim Državama u periodu od četiri do devet mjeseci. Istovoremeno, stipendistima se pruža prilika da unaprijede svoj naučnoistraživački rad, uspostave profesionalne kontakte i steknu međunarodno iskustvo, te pomognu promoviranju bilateralnih odnosa.
Informacije o programu, uslovima za apliciranje i načinu apliciranja dostupne su putem web stranice Ambasade SAD u BiH: https://ba.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/graduate-exchanges-programs/fulbright-foreign-student-program/
Više informacija možete dobiti i od Koordinatora za akademsku razmjenu Ambasade putem email-a: bhexc@state.gov, uz obaveznu napomenu u predmetu email-a: “2022-2023 Fulbright Foreign Student Program.”

Rok za podnošenje prijava je 01.08.2021. godine

Podijelite ovo: