Sporazum o akademskoj suradnji sa PMF Zagreb

Čast nam je i zadovoljstvo najaviti da će u četvrtak, 31.3.2022. godine u 10.oo sati u okviru niza događaja kojim ćemo u 2022. godini obilježiti 20 godina postojanja Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, u prostorijama Rektorata Univerziteta u Tuzli Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli i Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu potpisati Sporazum o akademskoj suradnji naše dvije institucije.

Naš Fakultet i Univerzitet stoga će posjetiti dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Prof. Dr Mirko Planinić skupa sa prodekanicom za međunarodnu suradnju Prof. Dr Martinom Jakovčić.

Ovim sporazumom ćemo ojačati suradnju naše dvije ustanove, a ponajviše u smislu zajedničkog rada na naučnim projektima i prijavljivanjem za finansiranje istih, te razmjene akademskog osoblja i studenata

Velika je to čast za našu ustanovu, jer je Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu jedna od najstarijih i najvećih institucije nauke u našem regionu, sa skoro 500 zaposlenih i preko 4500 studenata. Ujedno je to i prva od mnogih prilika u 2022. godini da obilježimo 20 godina našeg Prirodno-matematičkog fakulteta.

Podijelite ovo: