Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta na sastanku u Vladi Tuzlanskog kantona

Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli Prof. Dr Vedad Pašić danas je sa Azurom Đonlagićem, novoupisanim studentom primijenjene matematike na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli imao kratki radni sastanak sa Premijerom Tuzlanskog Kantona, Gosp. Begom Gutićem i ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Gosp. Zlatanom Muratovićem.

U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, Premijer i Ministar su se obavezali da će Vlada TK finansijski podržati učešće Azura Đonlagića kao predstavnika Bosne i Hercegovine na 58. Internacionalnoj Matematičkoj Olimpijadi koja će se održati u Rio de Janeiru u Brazilu od 12-23. jula 2017. godine, te podržati i druge međunarodne takmičare koji dolaze sa Tuzlanskog kantona u svakom pogledu.

Prof. Pašić je izrazio iskrenu zahvalnost, radost i zadovoljstvo ovakvim stavom Vlade TK i želju da će se i ubuduće ovakva pozitivna suradnja i podrška nastaviti, pogotovo u smislu podrške fundamentalnim naukama na području Tuzlanskog kantona. Prodiskutovana je i trenutna situacija na našem Fakultetu i Univerzitetu u cjelini, a Premijer i Ministar su izrazili punu podršku reformskom putu na kojem se nalazimo, pogotovo u smislu reformisanja i modernizacije studijskih programa na Prirodno-matematičkom fakultetu i Univerzitetu u Tuzli kako bi se što više mladih ljudi odlučivalo za studij iz fundamentalnih nauka, kao što je to odabrao i Azur Đonlagić.

 

 

Podijelite ovo: