Studentica PMF-a na razmjeni ERASMUS+ u Sloveniji

U okviru dugogodišnje suradnje Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) na Univerzi na Primorskem u Kopru, Slovenija, potpisan je Sporazum o učenju, kojim je studentici prvog ciklusa studija edukacije u biologiji na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, Elvisi Mujanović, omogućen odlazak uz punu stipendiju na studijski boravak na FAMNIT-u u zimskom semestru akademske 2017/18. godine.

Važno je napomenuti da je aktivnostima menadžmenta, pravne i studentske službe našeg fakulteta, te posebno voditelja i svih nastavnika studijskog odsjeka za biologiju, u potpunosti osiguran kontinuitet studija kolegice Mujanović, te će svi predmeti koji će slušati i polagati u Sloveniji biti priznati na našem Fakultetu u okviru ekvivalentnih ili srodnih predmeta na našem studijskom programu edukacije u biologiji. Na žalost, upravo je nemogućnost priznavanja predmeta u prošlosti bila glavna prepreka većoj mobilnosti naših studenata. Također je važno napomenuti da je izbor kolegice Mujanović za ovu mobilnost bio u potpunosti transparentan i javan, te je izabrana kao najbolji kandidat, na osnovu svog prosjeka i broja položenih predmeta na našem fakultetu.

U Sloveniji će kolegica Mujanović slušati slijedeće predmete: Advanced topics in conservation biology, Ecology of terrestrial ecosystems, Enviromental technology i Marine Ecology.

Za kraj, poruka od kolegice Mujanović koju smo primili iz Kopra:

Nakon tri godine studija biologije na Univerzitetu u Tuzli, zahvaljujuci Erasmus+ programu razmjene studenata četvrtu godinu započinjem na Univerzitetu Primorska, na FAMNIT-u, u gradu Koper u Sloveniji. Grad ne tako velik, no pun lijepih prizora.

Osjećaj neopisiv – studirati pored mora! Predivan pogled koji govori da je sav trud vrijedio. FAMNIT kao fakultet odličan izbor. Fakultet na kojem su profesori kao i studenstka služba uvijek tu za pomoći, objasniti nejasnoće. Zaista vrlo efikasni u svom poslu, pomažu riješiti procedure dokumentacije. Ljubaznost, moglo bi se reći da im je vrlina… Za bolje sutra. Znanjem do uspjeha, uz hrabrost i spremnost za izazove.

Želimo svu sreću kolegici Mujanović!

Podijelite ovo: