Adnan Ibrić primljen na École Polytechnique Fédérale de Lausanne

Adnan Ibrić, student četvrte godine primijenjene matematike na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, primljen je na magistarski studij matematike na École Polytechnique Fédérale de Lausanne (Švicarski federalni tehnološki institut u Lozani) od 2017/18. akademske godine!

École Polytechnique Fédérale de Lausanne je jedna od najboljih visokoškolskih ustanova na svijetu, te je na ljestvici koju objavljuje QS World University Rankings 2016-2017. godine zauzeo visoko 14. mjesto na svijetu! The 2016-2017 Times Higher Education World University Rankings’ engineering and technology table postavlja EPFL na 11. mjesto univerziteta na svijetu.

Adnan Ibrić rođen je u Lukavcu 1994. godine, gdje je završio gimnaziju. Bio je član bosanskohercegovačkog matematičarskog tima na LIV Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi u Kolumbiji 2013. godine, kada je ostvario odličan rezultat i kući se vratio sa brončanom medaljom.

Na zadovoljstvo svih nas na Prirodno-matematičkom fakultetu, odlučio se studirati na Univerzitetu u Tuzli, gdje nastavlja sa očekivano odličnim, ali vrlo zasluženim rezultatima na studijskom programu Primijenjena matematika.

Nadamo se da će kolega Ibrić što prije privesti kraju svoj dodiplomski studij, kako bi se mogao otisnuti u vode svjetski relevantne nauke, prvo na magistarskom, a zatim i na doktorskom studiju matematike. Iskreno se nadamo da će u budućnosti svoja iskustva, saznanje i uspjehe donijeti nazad u Bosnu i Hercegovinu i na svoju matičnu ustanovu – Odsjek za matematiku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli i pomoći nam u izgradnji sve jače i relevantnije visokoškolske ustanove.

Sretno Adnane!

 

 

Podijelite ovo: